Priče o potkrovlju:

Renoviranje historije – moderna transformacija

Priče sretnih vlasnika kuća iz prve ruke o iskustvu sa proizvodima kompanije VELUX.

Čuvanje šarma uz istovremeno dobivanje modernih prostora.

Martin Strobl mlađi

Saznajte iz naših priča

  • Renoviranjem gradske vile u mjestu Herne, Tom i Nina spajaju šarm starog svijeta sa modernim sjajem. Čuvajući karakter uz uvođenje prozračnih prostora, djelovanje para odražava njihov san o prostranom i svijetlom prebivalištu.

  • U središtu mjesta Herne, želja para za prostorom ispunila se ponudom starog poznanika da proda svoju staru vilu iz 1930-ih. Krenuvši u opsežnu modernizaciju, put restauracije isprepleo se sa proširenjem porodice. Potkrovlje, nekada uspavani prostor, dobilo je novi život sa VELUX krovnim prozorima koji osvjetljavaju njegovu transformaciju.

  • Posebno se ističe preobražaj tavana. Ranije su se tu nalazile muzičke sobe i ostava, a sada su tu sobe za presvlačenje, dječja soba i glavna spavaća soba. VELUX svjetlosno rješenje 3-u-1 stvorilo je transformaciju koja oduzima dah, preplavivši prostor prirodnom svjetlosti. Evolucija potkrovlja nije se zaustavila na životnom prostoru; iz njega je nastala i igraonica za Tomovu i Nininu djecu.

  • Dizajnerski etos para poštuje tradiciju, a istovremeno prihvaća inovacije. Restauracija uravnotežuje velike moderne prozore s obnovljenim originalnim drvenim podovima. Pažnja posvećena detaljima vidljiva je u očuvanim radijatorima od lijevanog gvožđa, nostalgičnim prekidačima i luksuznim armaturama, stvarajući skladan spoj prošlosti i sadašnjosti.

  • Tom i Nina već mjesecima uživaju u ishodu svog podmlađenog doma. Put renoviranja pretvorio je ostarjelu vilu u moderno utočište, gdje se elegancija istorije prepliće sa savremenim komforom. Vila iznova diše, utjelovljujući porodični san o prostranom, dobro osvijetljenom utočištu.

Šta vas sprječava da započnete svoje VELUX putovanje?

Pročitajte razobličene mitove i strahove o krovnim prozorima.

Odlična zaštita od ljetnih vrućina

VELUX krovni prozori predstavljaju idealno rješenje za užarene ljetne vrućine. Možete maksimizirati svoju udobnost pomoću vanjske dodatne opreme koja je osnovni alati za zaštitu od topline za krovne prozore. Vanjske tende ili vanjske roletne mogu smanjiti dolaznu toplinu za 76% – 94% (ovisno o proizvodu), čime značajno utječu na unutrašnju temperaturu i povećavaju vašu ukupnu udobnost. Zapamtite da krovni prozori zaista blistaju kada su upareni s ovim vanjskim dodacima!

Krovni prozori mogu postati manje ili više vlažni

Zašto vidite kako se voda formira na krovnim prozorima i oko njih? Naš svakodnevni život (disanje, kuhanje itd.) stvara mnogo vlage u zatvorenom prostoru koja se kondenzuje na hladnim površinama i pojavljuje se na staklima vaših prozora. Ventilacija je veliki korak u borbi protiv vlage, zato vodite računa o redovnom provjetravanju! Nepravilna krovna konstrukcija i nedostatak parne brane iza gipsanih ploča ili unutrašnje obloge od laminiranog drveta na kosini mogu biti još jedan od razloga. Tokom zime vrući zrak iznutra pokušava izaći i bez parne brane to uspijeva. Kada se susreće sa hladnim vazduhom na krovu, kondenzuje se u obliku vode i vraća se nazad gdje god je to moguće. Ne zaboravite kupiti parnu barijeru za svaku ugradnju krovnog prozora kako biste eliminirali ovaj rizik.

Nastavite čitati

Zašto VELUX?

Transformacije prostora

Naša rješenja za dnevno svjetlo pomažu vam da dobijete dodatni prostor pod krovom i donesete neuporedivu vrijednost svom domu, vašem blagostanju i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrednosti doma

Možete biti sigurni da će vaša investicija u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i vratiti se u velikim količinama.

Mir u vašem domu

Sa našim širokim asortimanom roletni, rezervnim dijelovima i popravkama, garantujemo da ćete imati najbolje moguće iskustvo.

Tu smo da pomognemo

Naš tim je posvećen vašem potpunom zadovoljstvu, od trenutka kada nas kontaktirate, preko savjetovanja, do konačne ugradnje.

Beskompromisni kvalitet

Vaše potrebe su naš kompas. Kontinuirano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. godine i gradimo ih da traju

Odgovoran izbor

Možete poboljšati kvalitet svog života pomoću održivih rješenja koja su dobra kako za vas tako i za planetu.