1. Ušteda energije

Renoviranje dugoročno dovodi do značajnih ušteda energije. Na primjer, zamislite da mijenjate stare prozore koji propuštaju vazduh - novim sa odličnim svojstvima toplotne izolacije. Jednokratno veća investicija vratiće se za nekoliko godina. Brzi podsjetnik: ne izolujete samo zbog uštede energije zimi, odgovarajuća vanjska izolacija takođe održava unutrašnju klimu hladnijom ljeti. Pravilna vanjska izolacija kuće djeluje kao termos.

2. Pristupačan dodatni prostor

Bez obzira da li se vaša porodica povećava ili vam je jednostavno potrebno više prostora u kući, konvertovanje vašeg potkrovlja je najbolja stvar koju možete da uradite. Ne samo da poboljšavate unutrašnju klimu u svojoj kući i renovirate svoje potkrovlje, dobićete i dodatni prostor po pristupačnoj cijeni. Ako ste se navikli da radite na daljinu tokom pandemije, možete iskoristiti dodatni prostor za kreiranje sopstvenog radnog prostora, gdje ćete imati dovoljno dnevne svjetlosti i osjećati se motivisanijim za rad.

3. Bolji život

Dobićete bolji život zahvaljujući boljem načinu života. Šta to znači? Kada se osjećate dobro kod kuće, to se odražava u vašem životu; u vašoj sposobnosti da se nosite sa svim situacijama; pozitivnim i negativnim, takođe. Projekat renoviranja kuće će vam donijeti radost jer ćete imati viziju promjene koja će vas činiti sretnim u narednim mjesecima i godinama. Zamjena prozora i povećanje površine prozora dovodi do više dnevne svjetlosti u zatvorenom prostoru. U kombinaciji sa ventilacijom spriječićete stvaranje buđi ili povećanu vlagu, koji su česti pokretači respiratornih bolesti i alergija.

4. Veća vrijednost imovine

Renoviranje je još jedan način da povećate tržišnu cijenu vaše kuće ili stana. VELUX rješenja, zbog kvalitetnih, prostranijih i dnevno osvijetljenih prostorija, boljeg pogleda ili jedinstvenog dizajna, predstavljaju dobru investiciju i povećavaju vrijednost nekretnine. Poboljšavamo vaš svakodnevni život.

5. Pametniji dom

Tehnološki razvoj nam pruža mnogo načina da sebi olakšamo život. Pa zašto ih ne iskoristiti? Bilo da se odlučite za preuređenje, renoviranje ili potpunu konverziju potkrovlja, dobićete priliku da olakšate svoj život i počnete da živite u pametnom domu.

6. Život koji ste dizajnirali

Možda ste naslijedili kuću ili stan ili ga od nekoga kupili; međutim, ne postoji ništa kao posmatranje nekretnine iz svoje perspektive bez da morate da se prilagođavate drugima, čak ni prethodnim vlasnicima. Tokom renoviranja, u nekretninu unosite dio sebe i svoje individualnosti. Renoviranje takođe kombinuje dvije komponente; život u lijepom prostoru koji služi i prija vam svaki dan i funkcionalni aspekt sobe.

"Grijanje uglavnom možemo da ostavimo ugašeno na jesen, u isto vrijeme kada naši poznanici imaju uključeno grijanje već nekoliko nedelja.

Marko, vlasnik kuće

Installer installing a new VELUX roof window on a roof with black tiles.