Svaka promjena koja poboljšava vašu udobnost je vrijedna za razmatranje; bilo da se odlučite za preuređenje, renoviranje ili potpunu konverziju potkrovlja.

Preuređenje potkrovlja

Manje promjene nisu samo praktične; prijaju i oku i duši. Promjena i samo manjih elemenata može učiniti da se osjećate kao da ste na novom mjestu. Pogledajte svoje potkrovlje iz druge perspektive i možda ćete vidjeti tamne zidove. Šta kažete na krečenje? Nema dovoljno dnevne svjetlosti? Dodajte još prozora. Jednostavnije je nego što mislite. Postoji mnogo načina da poboljšate svoje potkrovlje.

Renoviranje potkrovlja

Možda već deset ili dvadeset godina živite u starom potkrovlju. Zastarjelo je i tamo se ne osjećate kao kod kuće. Hajde da ga transformišemo! Ako razmišljate o renoviranju, gledajte na to iz šire perspektive. Provjerite svoj krov, da li izolacija radi ispravno i ako ne, uključite ih u renoviranje; investicija će se isplatiti za nekoliko godina. Isto važi i za uređaje za grijanje, prozore i podove. A možda je sada i vrijeme da razmotrite izgradnju drugog ulaza u svoj dom.

Konverzija tavana

Da li tražite neki povoljan način da dodate dodatni prostor svom domu? Ako u vašoj kući postoji neiskorišcten tavan, započnite svoj projekat konverzije tamo. To je najefikasniji način da transformišete svoj tavanski prostor, u pogledu budžeta i prostora. Takođe, imaće pozitivan uticaj na vašu uštedu energije.

Da li ste znali?

Da li ste znali da postoji više opcija koje vam pomažu da pokrijete troškove renoviranja? Ovdje pogledajte najnovije mogućnosti subvencija.

"Posebno svjetlo dolazi i danju i noću.

Luiđi, vlasnik kuće

Installer installing a new VELUX roof window on a roof with black tiles.