{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Više prostora i bolja klima u zatvorenom prostoru novog doma

Nakon što su proveli mnogo godina u poluodvojenoj kući, ova porodica je smatrala da je došlo vrijeme za više prostora. Ekološki prihvatljiva nova zgrada, koja je izgrađena u blizini grada Buxtehude uz mnogo ličnog truda porodici nudi ne samo više prostora, već i izuzetnu količinu dnevne svjetlosti i dobru klimu u zatvorenom prostoru. Kao inženjer specijalizovan za ekološku izgradnju kuća od drveta, Philip Garbers je svjestan pozitivnog utjecaja dovoljne količine dnevne svjetlosti i svježeg zraka na dobrobit ukućana.

Praznični osjećaj u svakodnevnom životu

Rezultati? Jedna sretna porodica koja se osjeća kao da su na beskrajnom odmoru iz snova!

„Prije nego što smo se preselili ovdje, iznajmljivali smo spektakularne kuće za odmore. Sada nam to više ne treba – gotovo da više i ne moramo putovati. Živimo u najljepšoj kući za odmor u kojoj smo ikada boravili!”

Odlična prilika za preporod

U kući je jedna soba na spratu namjerno ostavljena prazna. To je tiha, svijetla prostorija s prelijepim pogledom na okolna polja. „Dnevna svjetlost ovdje me smiruje i razbistri mi um”, kaže vlasnik kuće.
Svjež zrak za zdravije okruženje

Prirodna ventilacija također doprinosi vrijednosti doma: sa šest stanara u kući, svjež zrak je važno pitanje. Uprkos tome, porodica je odlučila da ne koristi mehanički sistem za ventilaciju. Umjesto toga, iskorištene su prednosti efekta dimnjaka: ustajali zrak se izvlači kroz otvorene krovne prozore, dok svjež i hladan zrak ulazi kroz prozore ispod njih.

Tuširanje na dnevnoj svjetlosti

Tuš ispod krovnog prozora definitivno je vrhunac dizajna u kući. Kada je Mareike Garbers vidjela simulaciju dnevne svjetlosti za kupatilo tvrtke VELUX, rekla je: „Tačno je ono što želim!” I to je ono što je dobila: jutarnja tuširanja sada su kao pljuskovi pod nebom na egzotičnom ostrvu, a kao mama troje djece, Mareike nesumnjivo zaslužuje kvalitetno vrijeme za sebe u svom kupatilu iz snova.

"Upravo to je bila prava odluka: velika količina dnevne svjetlosti čini našu kuću prekrasno osvijetljenom i ugodnom"
porodica Garber je sada sigurna da je su uradili pravu stvar ugradnjom krovnih prozora
Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor (GLU) sa KMG motorom
Idi na proizvode
Unutrašnje siesta roletne (DKL)
Idi na proizvode
Vanjske tende (MHL)
Idi na proizvode