{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Kada je arhitekta dobio potpunu slobodu da zamisli šta bi ova klasična, ali pomalo dosadna kuća mogla postati, ideje su navrle i pokazao se zapanjujući ishod. „Većina ljudi ne shvata koliko prirodna svjetlost i pogled na prirodu znače i kakvu razliku to može napraviti”, govori arhitekta. „Uz odgovarajuće prozore, unošenje tih kvaliteta mnogo je lakše nego što bi se mislilo."

U spavaćoj sobi, dodatni prozori i krovne terase pretvorili su dosadnu, običnu i mračnu sobu u svijetao, uzbudljiv i luksuzan prostor za odrasle gdje su jutra ispunjena energijom.

VELUX prozori krovne terase pružaju vam pristup vanjskim terasama kada su otvoreni i puštaju puno dnevne svjetlosti kada su zatvoreni. Pružaju vam priliku da svoj dan započnete ispijajući kafu na svježem zraku dok ste još u spavaćoj sobi – živite uzvišenim životom koji se obično doživljava samo u otmjenim hotelima.

Ako želite prelijep panoramski pogled ili prirodniju ventilaciju, možete otvoriti gornji dio prozora krovne terase. Ako želite da izađete van, jednostavno otvorite gornji i donji dio kako biste stvorili vrata.

Dodavanje dodatnih krovnih prozora najbrži je način da drastično poboljšate osjećaj prostora i otvorenosti u vašem domu, a kada imate mogućnost da ih kombinujete na bilo koji način, to stvara šansu da prostorije učinite još svjetlijim i dramatičnijim.
Uz VELUX krovne prozore možete prilagoditi svoju jedinstvenu kombinaciju kako biste zaista personalizirali svoj prostor. Postoji rješenje za svaku potrebu, bilo da tražite kombinacije jedan pored drugog, gornji i donji ili kvadratni. Koju god kombinaciju imate na umu, svoje snove o dnevnoj svjetlosti možete pretvoriti u stvarnost.

Jednostruki krovni prozori savršeno su rješenje za male prostore, poput stepeništa. U ovom domu svjetlost odozgo čini kretanje po stepenicama bezbjednijim, a istovremeno otvara prostor i cijeli izgled čini modernijim i elegantnijim – ko bi rekao da jednostavno, funkcionalno stepenište može imati tako dramatičan efekat?
Paleta boja kuće uglavnom se sastoji od neutralnih boja, stvarajući smirujuće, mirno, čisto i moderno okruženje. Drveni se prozori uklapaju u ovu estetiku, ali dašak boje na žutim roletnama unosi malo razigranosti u dječju sobu. Roletne su također odlično rješenje za umjerenu sunčevu svjetlost, bilo da je vašim mališanima potrebno više svjetla za igru, čitanje ili učenje, prigušeno svjetlo za pripremu za spavanje, slušanje priča i opuštanje, ili čak potpuni mrak za dobar san ili popodnevno dremanje.
Nakon renoviranja, ovaj pomalo dosadan i jednostavan dom uspio se pretvoriti u kuću ispunjenu svjetlošću i luksuzom, a ispod klasičnih prozora ugnijezdio se savršen porodični dom.

Preporučeni VELUX proizvodi

VELUX krovni prozori (GGU)
Idi na proizvode
VELUX balkonsko rješenje (GDL)
Idi na proizvode
Unutrašnje siesta roletne (DKL)
Idi na proizvode