{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotografije ustupio: Robert Chmielecki
Uživanje u pogledu na oblake iz svog doma

Zamislite da ležite u cvijetnom polju, gledate u oblake ili samo zatvorite oči i još uvijek osjećate kao da se Sunce kreće po nebu. Nije li to lijek za sav stres i anksioznost koji ispunjavaju naše današnje dane? Sada zamislite da svakodnevno imate istu vezu s prirodom u svom domu! Ovo je bio san koji se nalazio iza ovog doma u Poljskoj, koji je oživio kroz veoma pametan dizajn i veoma promišljeno projektovanje. Ova prostrana dvojna kuća s upotrebljivim potkrovljem zasnovana je na individualnom arhitektonskom projektu, odlikuje se jedinstvenom funkcionalnošću koja kombinuje tradicionalnu formu s modernim akcentima. Dom koristi prednosti pejzaža i orijentacije prostorija, tako da se sunce kreće kroz zgradu tokom dana, osiguravajući da se dom kupa u svjetlosti tokom cijelog dana.
Prozori u svakom enterijeru, uključujući i mjesto iznad stepenica, poboljšavaju zdravlje i blagostanje vlasnika kuća, dok moderna ugradnja solarnog napajanja održava račune za struju iznenađujuće niskim.

Pvezanost s prirodom kroz prozore

U potkrovlju, gdje su smještene spavaće sobe, korištena je zanimljiva kombinacija VELUX krovnih prozora i prozora postavljenih na podupirući zid. Kombinacija vertikalnih i kosih krovnih prozora od borovine pomaže da se prošire mogućnosti pogleda i dnevne svjetlosti. Savršeno se uklapaju u modernu, čistu skandinavsku atmosferu i obezbjeđuju spektakularan pogled čak i kada se leži u krevetu, doprinoseći vizuelnom interesu dizajna i unoseći osjećaj povezanosti s prirodom u ovo mirno mjesto u domu, osiguravajući umirujuću i opuštajuću atmosferu.

Fotografije ustupio: Robert Chmielecki

„Male sobe u potkrovlju djeluju mnogo veće zahvaljujući prozorima, dok pogled na zelenilo podiže raspoloženje u sobi.”

Fotografije ustupio: Robert Chmielecki
Ne samo dobro osvijetljen, već zdrav i isplativ dom

Pored ljupkih spavaćih soba, ogromno i dobro osvijetljeno kupatilo jedan je od najljepših dijelova kuće. Naravno, ne samo estetika, već i ekonomičnost i zdravstveni aspekti također su uzeti u obzir prilikom projektovanja ovih istaknutih dijelova kuće – svi znamo koliko mjesto koje je previše vlažno i pljesnivo može biti loše za naše zdravlje, kao i za kuću koja je dizajnirana da dugo traje i razmatrana su samo rješenja koja će trajati godinama unaprijed. Zbog toga su u ove prostorije ugradili VELUX prozore napravljene od drveta i obložene vodootpornim poliuretanom – ram i krilo su monolitni bez ikakvih spojeva kroz koje bi voda ili vodena para mogla da prodre u njega.

Fotografije ustupio: Robert Chmielecki
Radosna i energična jutra

VELUX krovni prozori u kupatilu imaju višestruke funkcije – pomažu pri ventilaciji prostora i sprječavaju pojavu plijesni. I naravno, uz prirodnu su svjetlost savršeno šminkanje ili brijanje također mnogo lakši. Ali ono u čemu vlasnici kuća najviše uživaju je kada skoče pod tuš u ovo osvijetljeno kupatilo, što im početak jutra čini energičnijim i jednostavno radosnijim. „To je kao kupanje na suncu!”, kaže jedan od vlasnika kuće. „Jednostavno ne možete izaći nakon jutarnjeg tuširanja bez osmjeha na licu, i iskreno, nije li to pravi način da započnete dan?“

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX vertikalno rješenje (VFE)
Idi na proizvode
Unutrašnje siesta roletne (DKL)
Idi na proizvode

Vanjske solarne roletne (SSS)
Idi na proizvode