{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotografije ustupio: Maksim Bašić
Mitološko mjesto za opuštanje

Cilj s ovim prelijepim mediteranskim mjestom za odmor bio je da se stvori dom koji odgovara raju kojim je okružen. Villa Carmen nalazi se uz šljunčanu plažu i svuda je okružena prirodom – vila gleda u sjajno plavetnilo, VELUX svjetlarnici obezbjeđuju pogled na nebo, a zadnji dio kuće čuva borova šuma. To je sve što možete zamisliti kada pomislite na odmor iz snova na Jadranu. Da ne pominjemo da je i lokacija ove prelijepe vile čarobna, ili bolje rečeno, mitska! Ostrvo Korčula ima svoju priču, tako da ovaj prostor za odmor zarobi vaše srce prije nego što nogom stanete na njegovo tlo.

Moderni enterijeri ukrašeni tradicionalnim zidovima

Priča se da je najveći putnik književnog svijeta, Odisej, stigao na obalu Dalmacije preko Korčule, što znači da je bio jedan od prvih i najpoznatijih turista na ostrvu i kopno je zauvijek učinio dijelom historije. Ovakvo mjesto zaslužuje da bude poštovano i cijenjeno, pa su vlasnici kuća tražili projekt koji će rezultirati kućom koja se uklapa u ovaj zemaljski raj, upotpunjujući mjesto puno historije, prirode i sunčeve svjetlosti. Ne želeći da narušava pejzaž tako posebnog mjesta, vlasnik je tražio arhitektu koji bi napravio moderne enterijere ukrašene tradicionalnim zidovima. Rezultat odražava njihov trud i materijalizovao se u kući – zadovoljavajući potrebe luksuznog odmora i upotpunjujući ostrvo.

Fotografije ustupio: Maksim Bašić

Boje pijeska, mora, borove šume, neba i, naravno, Sunca, su izgradile vezu između unutrašnje i vanjske strane kuće, a enterijer je okupan prirodnom svjetlosti, baš kao što biste zamislili dan na moru.

Fotografije ustupio: Maksim Bašić
Osjećaj povezanosti s morem čak i kada se tuširate

Vlasnik i arhitekta, Mile Jeramaz, morao je izgraditi kuću koja neće narušavati mir i ljepotu mirnog i idiličnog poluostrva, ali je pazio da se moderne potrebe ispune s unutrašnje strane. Sjedenje u sobama ove moderne vile isto je kao opuštanje na obali mora, a tuširanje ispod ogromnih VELUX krovnih prozora stvara vam osjećaj kao da vas zapljuskuju talasi beskrajnog plavetnila. Asortiman VELUX prozora sa središnjim vješanjem dizajniran je s vrhunskim poliuretanskim premazom koji pomaže da se čvrsto drveno jezgro zaštiti od vlage, što ih čini savršenim izborom za kupatilo.

Fotografije ustupio: Maksim Bašić
Uživanje u istom pogledu koji je imao Odisej

VELUX poliuretanski krovni prozori bijele boje stilski su izbor za dom, dopunjujući ga dizajnom i bojom. Krovni prozori kanaliziraju još više svjetlosti u zgradu, dodajući joj i dodatnu jedinstvenu karakteristiku, jer otvaraju prelijep pogled na plavo more i zvijezde noćnog neba – isti pogled su drevni putnici vidjeli u mirnim noćima na palubi svojih brodova. Tada je bilo spektakularno, a jednako je spektakularno i sada. Udobnost modernog doma i ljepota prirode, stara kao vrijeme, zajedno stvaraju lokaciju u kojoj se na odmoru osjećate kao kod kuće i želite da ostanete zauvijek. Tamo gdje se Odisejevo drevno ostrvo susreće s odmorom iz snova 21. vijeka, možete biti sigurni da je vlasnik kuće stvorio nešto veoma posebno – ako želite da odete na plažu, udaljeno je samo nekoliko koraka, a ako želite boravak u hladu, cijela bašta dizajnirana je kao veliki dnevni boravak na otvorenom okružen starim kamenim suhozidom. To je sve što možete poželjeti, a možda je i malo više od toga!

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX vertikalno rješenje (VIU)
Idi na proizvode

VELUX krovni prozori (GGU)
Idi na proizvode

Vanjske aluminijumske roletne (SSL)
Idi na proizvode