{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Dizajn: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Osjećaj domaćeg prostora u kući u nizu

Izgradnja kuća u nizu obično je pametan način za gradske stanovnike da stvore udoban i prijatan dom koji se uklapa u susjedstvo. U Velikoj Britaniji, ova tipologija kuća u nizu postoji u hiljadama varijacija. Novo naselje Floreat Homes, Radbrook Village, nudi nekoliko tipova u blizini centra grada Shrewsbury.

Radbrook Village elegantno se uklapa u svoju okolinu, zahvaljujući činjenici da je okruženo parkovima i da je svaka kuća upotpunjena izdašnim vrtovima, diskretnim, tradicionalnim oblogama od crvene cigle i krovovima koje ljudi vole zbog svog domaćeg izgleda.

Mjesto koje se prilagođava potrebama koje se stalno mijenjaju

Da bi ostao konkurentan na tržištu nekretnina, Floreat Homes morao je da smisli jedinstvene koncepte koji zadovoljavaju potrebe porodica koje se stalno razvijaju i nove oblike suživota.

Kuća ima tri spavaće sobe slične veličine, svaka od oko 12 kvadratnih metara, što omogućava mnoštvo namjena. Jedna se nalazi u prizemlju pored kupatila i može se renovirati da se dobije poseban ulaz. Dnevni boravak nije povezan ni s jednom drugom površinom, što omogućava veliku fleksibilnost upotrebe. Najveća prostorija u kući je kuhinja u kombinaciji s trpezarijom. Zasvođeni plafon i tako nastala velikodušna visina prostorije daju prostoru prijatan, svijetao izgled koji često nedostaje velikim, dugačkim sobama.

Kuće u nizu s VELUX prozorima u mjestu ShrewsburyDizajn: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Dizajn: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Rješenja za nedostatke klime u kojoj preovladava kiša

Praktičan prostor za odlaganje stvari se nalazi iza kuhinje: VELUX krovni prozori bili su najbolje rješenje za obezbjeđivanje optimalne prirodne svjetlosti tamo gdje je bilo najpotrebnije. Krovni prozori posebno su pogodni za klimu u kojoj preovladava kiša, jer pružaju najmanje dvostruko više svjetlosti od vertikalnih prozora iste veličine. Pored toga, mogu poslužiti za provjetravanje cijele prostorije.

Racionalni raspored ima još neke luksuzne karakteristike. Kupatilo, opremljeno VELUX krovnim prozorom i stepenište ispunjeno svjetlošću, omogućavaju da kuća izgleda veća i bude prozračnija. Činjenice potvrđuju izgled: strateško pozicioniranje prozora omogućava optimalnu razmjenu zraka u kući, čineći je ne samo udobnim nego i zdravim mjestom.

Dizajn: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod
Izvanredan prostor preplavljen svjetlošću

Svaki kvadratni metar prizemlja optimalno je iskorišten i omogućava maksimalnu fleksibilnost.
Krovni prozor iznad stepenica osvjetljava sam centar kuće, oblast kojoj obično nedostaje dnevne svjetlosti. Kompaktan prvi sprat sastoji se samo od onoga što je apsolutno neophodno – dvije spavaće sobe i kupatila.

Ipak, daleko je od prosječnog zahvaljujući velikom i modernom kupatilu preplavljenom svjetlošću, koje je, baš kao i cijela kuća, jednostavno i pametno osmišljeno te pruža osjećaj da je to sve što vam je potrebno da biste se u svom domu osjećali kao u palači.

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor (GLU) sa KMG motorom
Idi na proizvode
Unutrašnje siesta roletne (DKL)
Idi na proizvode

Vanjske aluminijumske roletne (SSL)
Idi na proizvode