{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Moderne veze s prošlosti

Svi mi čuvamo slatke uspomene na naš dom iz djetinjstva i sasvim je prirodno da su ovi mladi roditelji željeli da stvore porodično gnijezdo koje će pružiti isto takve slatke uspomene i njihovoj djeci. Stari komadi koji imaju svoju historiju, poput klupe naslijeđene od bake, u kombinaciji s modernim, energetski efikasnim i visokokvalitetnim građevinskim materijalima su stvorili svijetlo i moderno, a ipak prijatno mjesto koje je upravo onakvo kakvo treba ovoj mladoj porodici. Provodeći nekoliko godina u potkrovlju svojih roditelja, sanjali su o sopstvenom gnijezdu, a jednog su dana odlučili da ga ostvare – u mirnom selu Prešov stvorili su svoje ostrvo mira i uselili se sa sinčićem u svoju prvu porodičnu kuću.

Planiranje budućnosti djece

Mladi je par neosporno gradio nešto što će trajati, jer je planirao tamo živjeti narednih decenija i odgajati svog sina u ovom domu ispunjenom svjetlošću. Sada zgrada odražava njihovu namjeru da imaju miran i ugodan dom u kom je stvaranje uspomena jednako jednostavno i prirodno kao što je puštanje jutarnje sunčeve svjetlosti u sobe. Ali dok ova porodica živi u sadašnjosti i pokušava uživati u svakom dragocjenom trenutku s malim djetetom u svom domu, razmišljaju i o budućnosti. Kao i svaki roditelj, oni žele osigurati da njihovo dijete i dalje može uživati u darovima prirode kao odrasla osoba. Energetska efikasnost bila je velika stvar u njihovom razmatranju, pa su uložili u kvalitetan materijal. U tom su pogledu uštedjeli troškove. Pokušali su birati visokokvalitetne fasade i krovne prozore s dobrim svojstvima toplotne izolacije. Kuća ima dovoljno debelu toplotnu izolaciju, a za zagrijavanje vode se koriste solarni paneli.

Za ovu mladu porodicu bila je obaveza obezbijediti dosta svjetlosti.

Uživanje u višestrukim prednostima dnevne svjetlosti

Sunce ne koriste samo solarni paneli, već također u velikoj mjeri utiče na toplotu i osvjetljenje prostorija. Studije pokazuju da prirodna svjetlost ima veliki utjecaj ne samo na nivo našeg raspoloženja i energije, već također pomaže djeci da se fokusiraju, koncentrišu i uče, tako da je dom ispunjen svjetlošću porodici bio bitan faktor. Razmatrali su i druge opcije, a ne samo fasade i krovne prozore – VELUX svjetlosni tuneli unose dnevnu svjetlost kroz krov u hodnik i istovremeno porodici nude jedinstvenu karakteristiku. „Dopala mi se mogućnost dnevne svjetlosti u hodniku. Čak i kada je oblačno imamo dosta dnevne svjetlosti i ne trebamo koristiti svjetiljke. Noćima kada je mjesec svijetao, nema potrebe za paljenjem svjetla u hodniku”, kaže vlasnik kuće.

Mjesto za podizanje obitelji

Toplota u domu je nesporna, a to nije samo zato što ova divna porodica ispunjava prostor ljubavlju i brigom – podno grijanje skriveno je ispod tamni pločica, a VELUX krovni prozori s poliuretanskim zaštitnim premazom i drvenom jezgrom koje ne treba održavati obezbjeđuju svjež vazduh, puno dnevne svjetlosti, jaku izolaciju i toplotu od sunca kada par to želi – a kada ne želi, samo upotrijebe roletne kako bi blokirali svjetlost i toplinu. Njihov dobro uložen novac potvrdili su troškovi zimskog grijanja, koji su bili više nego prihvatljivi. „Upravo smo se uselili, ali se osjećamo kao da ovdje zajedno pripadamo. Zahvaljujući kvalitetu materijala i energetskoj efikasnosti kuće, sigurni smo da ćemo ovdje živjeti više godina, stvarajući najljepša sjećanja o našem životu ovdje” – govori mladi par. „Ovo je savršeno mjesto za podizanje porodice i izuzetno smo sretni što smo ovdje.”

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor na donje upravljanje
Idi na proizvode
Unutrašnje siesta roletne (DKL)
Idi na proizvode
Svjetlosni tunel sa nesavitljivom tubom (TWR)
Idi na proizvode